Προσωπικά > Κατερίνα Σαρρή βιο:βιβλία:ιστοσελίδα:cd-roms
english

Katerina Sarri, in 2000
Κατερίνα Σαρρή, το 2000
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΡΡΗ, πιανίστα, Αθήνα. ΣΠΟΥΔΕΣ: πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και μεταπτυχιακά πιάνου στην Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου Royal Academy of Music, φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών & ένα ημιτελές διδακτορικό. ΕΡΕΥΝΑ: θέματα: η διδασκαλία του πιάνου στην Ελλάδα, οι ιδιαιτερότητες της διδασκαλίας μουσικού οργάνου. ΚΥΡΙΟ RÉPERTOIRE: Beethoven, Schumann, Liszt, Debussy, Ravel, Moussorgsky, Prokofieff. ΡΕΣΙΤΑΛ (1981‑2011): στην Αγγλία, και αρκετές ελληνικές πόλεις. ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: για την τηλεόραση και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και το BBC Radio 4. ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ: Στην τηλεόραση της E.P.T. για 20 χρόνια, παρουσιάζοντας και γράφοντας κείμενα για εκπομπές κλασικής μουσικής για νέους, για τους διαγωνισμούς της Ορχήστρας Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Youth Orchestra E.U.Y.O.) και Eurovision Νέοι Σολίστες. Επίσης, έχει εργαστεί για το Μουσικό Οίκο 'Φ.Νάκας'. Διδάσκει πιάνο και παιδαγωγία του πιάνου. Συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων και cd-rom για το πιάνο.


BOOKS
educational scores for piano beginners

Κατερίνα Σαρρή, Παιχνίδια στο Πιάνο.
εκδ. Φ. Νάκας, 1η έκδοση: 1995
ISBN 960-290-237-X
Η εξαιρετική εικονογράφηση έχει γίνει από τον
Νίκο Μαρουλάκη.
Συνοδεύεται από Οδηγό γονέα/παιδαγωγού.
σχόλια:
Βοήθημα για την πρώτη επαφή των παιδιών με τη μουσική, το πιάνο, το ρυθμό και τα μουσικά σύμβολα. Συμπλήρωμα για οποιαδήποτε Μέθοδο επιλέγει ο δάσκαλος, εισάγει τις νέες έννοιες διασκεδαστικά, σαν παιχνίδι.


Κατερίνα Σαρρή, Games with Scales and Arpeggios in greek.
Ph. Nakas pub., 1st edition: 1995
ISBN 960-290-238-8
Includes theory elements, multiple choice exercises.
σχόλια:
Εισαγωγή στις κλίμακες από τις ευκολότερες στις δυσκολότερες και τα τρίφωνα και τετράφωνα αρπέζ και τις συγχορδίες τους. Περιλαμβάνει χάρτες του κλαβιέ για τα πολύ μικρά παιδιά. Καλύπτει την ύλη έως και την έκταση σε δύο οκτάβες.

επιμέλεια μουσικών εκδόσεων

Tο Λεύκωμα για την Anna Magdalena Bach του 1725
έκδ. Φ. Νάκας, επιμέλεια: Κατερίνα Σαρρή. 1η έκδοση: 1989
ISBN 960-290-004-0
Εισαγωγή και υποσημειώσεις στα ελληνικά και αγγλικά.
Urtext (αυθεντικό κείμενο): μαύρο. σχολιασμός; σε γκρίζο χρώμα
σχόλια:
Το αυθεντικό μουσικό κείμενο και η σειρά των κομματιών. Τα εκδοτικά σχόλια με γκρίζο χρώμα. Η έρευνα έγινε στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και το National Sound Archive. Βασίστηκε στο Neue Bach Ausgabe. Μερικά από τα κομμάτια ανήκουν στο Λεύκωμα του Wilhelm Friedmann.


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Όλα ξεκίνησαν σαν παιχνίδι το 2000, με μια σελίδα σχετικά με την Ελλάδα, ως απάντηση στα ερωτήματα πολλών διαδικτυακών φίλων που ρωτούσαν για τις διακοπές τους εδώ.
Σιγά-σιγά, με την ενθάρρυνση του φίλου Esin που υπομονετικά με δίδασκε, να 'μαι τώρα με τόσες σελίδες.
Ο ιστότοπός μου περιλαμβάνει κυρίως οδηγίες για τους μαθητές μου του πιάνου και της παιδαγωγίας του πιάνου και σελίδες για την ελλάδα και τα ελληνικά (για αγγλόφωνους).

Ενημερώθηκε έως το 2010.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ CDROM/DVD για τις ΤΑΞΕΙΣ ΜΟΥ

MUSICSTORY Η μουσική και άλλα πολλά (10+ ετών).
Εισάγει τους νέους μαθητές στον κόσμο των συνθετών και την εποχή τους. Οι σημαντικότερες στιγμές από την προϊστορία έως το 1950. Οι φωτογραφίες και τα μουσικά παραδείγματα έχουν επιλεγεί προσεκτικά, καθώς είναι αυτά που θα εντυπωθούν ως πρώτη παιδική μνήμη.

MUSIC_ARCHIVES
Οι μουσικές μου σημειώσεις, οργανωμένες, διαθέσιμες για τους μαθητές μου.

Η μουσική μου database 20 ετών, σκαναρισμένη, ηχογραφημένη και εγκατεστημένη στον υπολογιστή μου. Audio, video, παρτιτούρες, άρθρα, γλωσσάρια, ανάλυση κάθε κομματικού, στρατηγικές μελέτης... όλες οι προσωπικές μου σημειώσεις μελέτης και διδασκαλίας.
Μέγεθος: 7 T.

PIANOSYLLABUS (για το πρακτικό διδασκαλείο του πιάνου)
Το αναλυτικό πρόγραμμα της Σχολής Πιάνου όπως προβλέπεται από το Νόμο για τα ελληνικά ωδεία παρουσιάζεται σε τέσσερα κεφάλαια: προκαταρκτική, κατωτέρα, μέση και ανωτέρα
Κατάλογοι κομματικών και ανάλυσή τους κατά δυσκολία και τάξη, επίσης αναφορές στο βρετανικό και άλλα ευρωπαϊκά εξεταστικά συστήματα.

σειρά CDROM: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ... (για νέους μαθητές πιάνου)
Η πρώτη τους επαφή με συνθέτες όπως τον BACH, MOZART, HAYDN, MENDELSSOHN, BEETHOVEN και άλλους. Εικόνες, μουσική, παρτιτούρες εύκολων κομματιών σε μορφή pdf, σύντομα σχόλια για το διδάσκοντα.
π.χ. βοήθημα για το Hanon, η Άγια Νύχτα (Silent Night) για μικρούς πιανίστες, Το πρώτο μου Baroque, etc.